AC Oulu 2016

Mielenkiintoinen on tulossa futiskaudesta 2016. AC Oulun joukkue on mennyt aika totaalisesti uusiksi viime kaudesta. Lähtenyt on niin kokenutta kaartia (Stafsula, Hietanen) kuin nuorta lupausta (Ojala, Siira, Heikkilä), palkkasotureista puhumattakaan (Darboe, Tahvanainen, Odulla). Jännä nähdä miten kolmikko Ojala-Siira-Heikkilä pärjää Veikkausliigassa.

Jokin aika sitten ACO ilmoitti tehneensä lainasopimuksen kolmen nuoren brassipelaajan kanssa. Gilberto, Jair ja Gabriel Braga eivät niminä hirveästi sano mitään, eikä Brasilian sarjajärjestelmästä ota pirukaan selvää. Pelonsekaisin ja hämmentynein tuntein tässä on tulevaa kautta odotettu.

Ensimmäisestä harkkapelistä Kuopiosta kuului kummia. ACOn brassikolmikko oli ensimmäisellä jaksolla pitänyt Veikkausliigastatuksen omaavan KuPSin puolustusta lähes pilkkanaan, ja kuopiolaisten kommentit olivat luokkaa ”kaverit pelaavat aivan väärässä sarassa”. Pelonsekainen odotus on siis kääntymässä orastavan toiveikkaiseen Ykkösen kauden alun odotukseen. Toivottavasti kaverit pysyvät ehyenä, omaahan joukkue Ykköseen ihan hyvän puolustuslinjan Markus Heikkisen johtamana, ja hyökkäyspäästäkin löytyy viimeistelemään kykeneviä kavereita. Ohut vain on edelleen AC:n materiaali, eikä seurajohtaja Äffän vetämä tiukka talouslinja muuhun suo varaa. Iso hatunnosto Äffän linjalle kuitenkin, annetaan tulevaisuudessakin satojen tonnien tappioiden mennä muiden seurojen päänsäryiksi.

Ja onhan niitä muitakin tulijoita. Rasmus Karjalaiselta odotan henkkoht paljon, naapurin Perinteikkäästä Perinneseurasta napattu Juuso Kemppainen oli harjoituspeleissä lupaava ennen loukkaantumistaan, ja jo edellämainittu Markus Heikkinen toivon mukaan tuo paljon paitsi kentälle, myös valmennuspuolelle.

Toivon mukaan junnuturnaukset antavat mahdollisuuden kuvauskeikoille. Helsinki Cupia ja Piteå Summer Gamesia (Ulkomailla!) vievät aikaa heinäkuussa, ja onhan noita piirisarjamatseja jos hurumykket muutenkin, mutta jospa kuitenkin. Eiköhän sitä ehdi käydä sulkimen nappia painamassa jokusen pelin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eighteen + seventeen =