Futsalin kuvauksesta

Futsal on hassu laji. Ei läheskään niin vaikea kuvattava kuin salibandy, jossa peli aaltoilee $RANDOMilla laidasta ja päädystä toiseen puuhelmet lepattaen, mutta toisaalta huomattavasti vauhdikkaampi laji kuin suuren kentän futis. Kuvattavana ehkä samaa luokkaa jääkeppitappelun kanssa, paitsi että ei tarvitse tapella pleksien (tai virkaintoisten järjestysmiesten) kanssa.

Valitettavasti tänä vuonna jalkapallon junnuturnauksia ja -treenejä on ollut niin paljon, ettei tie ole käynyt yhteenkään Tervarit-matsiin. Ainoat futsalpelit ovat menneet vaihtopenkin takana patsastellessa pikkutyttöjen peleissä. Tavallaan tämä on harmi, sillä laji itsessään on hieno, ja omasta mielestäni voi antaa futarinkin talveen paljon lisää sisältöä. Puhumattakaan siitä, että futsaliin erikoistuneita suomalaisia pelaajia alkaa löytymään ihan kivasti, eikä Suomi maana hirveän huono lajissa ole.

Valmennustietämystä pitäisi tänne pohjoiseen saada lajiin huomattavasti lisää. Palloliitto on yrittänyt yhden kerran järjestää valmentajakoulutusta, mutta lyhyt ja kallis koulutus ei osanottoa kerännyt. Toivottavasti tulevaisuudessa natsaa, ja lajia saadaan nousuun varsinkin Oulun alueella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 − 7 =